Tukkertocht
Dit is elk jaar de openingstocht van ons zomerprogramma. Deze tocht is ongeveer 200 km lang en voert door Twente de Achterhoek of het Duitse grens gebied. Deze route staat ook op de KNMV toerkalender.

Klassiekertocht
Dit is een tocht voor oude motoren die ongeveer 80 km afleggen met een pauze in het midden. Uiteraard kunnen alle leden deelnemen want er start ook altijd een groep met de moderne motoren. Deze route staat ook op de KNMV toerkalender.

Hemelvaartrit

Op Hemelvaartsdag wordt er een ANWB route of een "oude" route gereden.

H.M.C. weekend
Dit zeer geliefde evenement duurt drie dagen van vrijdag t/m zondag. Dit weekend is elk jaar het eerste weekend van juli gepland. Hierbij bezoeken we bijvoorbeeld de Eiffel, Harz of het Sauerland en gaan in de bergen rondrijden. Er wordt altijd overnacht in een Gasthoff of pension.

Sauerlandtocht

Dit is de langste tocht die de H.M.C. organiseert, namelijk 500 tot 600 km. Vaak gaat deze tocht richting het Sauerland vandaar de naam.

Over de grens (voorheen Mosburgerrit)
Dit is doorgaans de laatste dagtocht van het seizoen. De tocht is ongeveer 200 km lang en voert door Twente, de Achterhoek of het Duitse grens gebied. Deze route staat ook op de KNMV toerkalender.

Cultureel evenement

Bij deze tochten bezoeken we onderweg bijvoorbeeld een motormuseum of een andere interessante bezienswaardigheid.