Het grootste -voor ons relevante- verschil tussen BaseCamp en MapSource is dat in BaseCamp alle routes, tracks en waypoints blijven staan. Omdat dit snel erg onoverzichtelijk wordt, is het belangrijk om de routes te sorteren in mappen, door bijvoorbeeld per jaartal een map te maken.


Klik met rechts op Mijn verzameling, en kies voor Nieuwe lijstmap en noem de map HMC 2017. Maak voor een ander jaartal een overeenkomstige map aan. Als je de inhoud van een map niet wilt zien, klik je op het min teken dat er voor staat, wil je de map uitklappen, klik je op het plus teken.

Routes importeren kan op verschillende manieren. Als je vanuit Windows dubbel klikt op een gedownload bestand, komt deze in BaseCamp direct onder Mijn verzameling te staan. Vervolgens kun je de route verslepen naar de juiste map.

Ook is het mogelijk vanuit BaseCamp een route te importeren. Eerst selecteer je de juiste map, door er een keer met links op te klikken, en vervolgens kies je vanuit het menu Bestand - Importeer naar... Tenslotte zoek je het gedownloade bestand op en kies voor Openen.

Als je routes, tracks of waypoints verwijderd, komen deze in de speciale map Niet-vermelde gegevens te staan. Dit is een soort prullenbak. Het is verstandig om deze af en toe leeg te maken.

Vergeet niet regelmatig een backup te maken van de bibliotheek met alle gegevens. Dit doe je door in het menu te kiezen voor Bestand - Back-up... Vervolgens kies je een geschikte plek om de backup te bewaren en klik je op Opslaan.

Ook is het mogelijk om afzonderlijke route bestanden op te slaan, zoals vroeger met MapSource gebruikelijk was. Dit doe je door de betreffende lijst te selecteren in de bibliotheek en in het menu te kiezen voor Bestand - Exporteren - Exporteer ... Vervolgens kies je de gewenste locatie, bestandsnaam, bestandstype en klik je op Opslaan.